Online behandeling

Voor sommige mensen is de afstand tot mijn praktijk een probleem. Internet biedt tegenwoordig goede mogelijkheden om contact te onderhouden tussen cliënt en hulpverlener. Dat kan via e-consulten of via online programma’s op het leer platvorm www.go4purity.nl.

E-consulten en arrangementen

Soms kan het goed werken als het behandelcontact plaatsvindt via zogenaamde e-consulten. Dat zijn contacten die verlopen via online berichten die wij naar elkaar sturen. Vaak werkt dit prima bij relatief eenvoudige hulpvragen. In een aantal heen-en-weer berichten worden deze hulpvragen dan behandeld. Ook worden deze online consulten nog wel eens gedaan wanneer een face to face behandeling is afgerond of zich in het laatste stadium bevindt. Een e-consult is verkrijgbaar in de vorm van zogenaamde ‘bundels’ waarbij een korting is verwerkt naarmate het aantal vooraf afgesproken e-consulten toeneemt.

Ook kun je zogenaamde ‘arrangementen’ aanschaffen. Dat is een combinatie van e-consulten en face to face gesprekken.

Online programma's

Op het online leer platvorm www.go4purity.nl staan verschillende online programma’s. Ook het boek ‘Strijdlust’ is daar geheel online beschikbaar. Zeker voor mensen die moeite hebben met lezen kan dit een uitkomst zijn. Het grootste gedeelte van wat er in het boek staat wordt door middel van korte video opnames aan je getoond. In deze online omgeving kun je direct alle opdrachten digitaal verwerken. Tijdens de face to face behandeling maak ik vaak gebruik van de mogelijkheden die deze (en andere) online programma’s bieden.

Een ander voordeel van online programma’s op het leer platvorm go4purity is dat het de mogelijkheid geeft om samen met een zogenaamde accountability partner of buddy door de onderwerpen uit dit programma heen te gaan. De accountability partner is dan je persoonlijke mentor met wie je regelmatig contact hebt, liefst wekelijks. Bij je mentor kun jij je hart luchten en je moeiten en successen delen. Wanneer jij je account aanmaakt kun je het e-mailadres van jouw mentor invoeren. Elke keer als jij een les afrondt met de bijbehorende vragen, zal je mentor automatisch een mail krijgen met in de bijlage de vragen en jouw antwoorden. Deze kun je dan op een later moment samen bespreken.