Voor sommige mensen is de afstand tot mijn praktijk een probleem. Internet biedt tegenwoordig goede mogelijkheden om contact te onderhouden tussen cliënt en hulpverlener. Dat kan bijvoorbeeld via beeldbellen of door gebruik te maken van online programma's op het leer platform www.go4purity.nl dat ik daarvoor heb ontwikkeld.

ONLINE BEHANDELING

Op het online leer platform www.go4purity.nl staan verschillende online programma’s. Het mooie van deze programma’s is, dat je er mee bezig kunt zijn op momenten dat het jou uitkomt. Gewoon thuis op de bank, tijdens de pauze op je werk, of waar ook in de wereld! Het geeft de cliënt een structuur om actief bezig te blijven met het onderwerp. Veel cliënten kiezen er voor om gedurende de week meerdere vaste momenten te reserveren van bijvoorbeeld een half uur of een uur, om door het programma heen te gaan.

Het online programma maakt gebruik van video educatie: korte video presentaties over relevante thema’s. Wat anders tijdens gesprekken vertelt wordt, krijg je nu op een heldere manier uitgelegd. En begrijp je het even niet, dan kun je ze gewoon opnieuw bekijken. Er zijn ook cliënten die deze video’s samen met hun partner bekijken waardoor ze deze problematiek beter gaan begrijpen en er met elkaar over kunnen spreken.

Naast deze video educatie kun je direct alle opdrachten digitaal verwerken. Tijdens de face to face behandeling maak ik eigenlijk altijd gebruik van de mogelijkheden die deze online programma’s bieden.

Een ander voordeel van online programma’s op het leer platform go4purity is dat het de mogelijkheid geeft om samen met een zogenaamde accountability partner of buddy door de onderwerpen uit dit programma heen te gaan. De buddy is dan je persoonlijke mentor met wie je regelmatig contact hebt, liefst wekelijks. Bij je mentor kun jij je hart luchten en je moeiten en successen delen. Wanneer jij je account aanmaakt kun je het e-mailadres van jouw mentor invoeren. Elke keer als jij een deel afrondt met de bijbehorende vragen, zal je mentor automatisch een mail krijgen met in de bijlage de vragen en jouw antwoorden. Deze kun je dan op een later moment samen bespreken. Ook is het mogelijk om het email adres van je hulpverlener bij je account te noteren die dan deze opdrachten ook toegestuurd krijgt.

Beeldbellen

Als de afstand tot mijn praktijk te ver is voor mensen, dan zijn gesprekken via ZOOM, skype, facetime, of whatsapp een uitkomst. Je hebt dan geen reisafstand te overbruggen of files die je moet zien te ontlopen.

In sommige gevallen besluiten cliënten om de pauze op hun werk te gebruiken voor een afspraak via beeldbellen. Dit is weliswaar niet heel ideaal, maar het kan een oplossing zijn in situaties waar niets anders voorhanden is.

Als er voor beeldbellen wordt besloten, dan zal er in principe wél gestart worden met een face 2 face intakegesprek. En mochten er relatiegesprekken nodig zijn dan doe ik dat in principe niet via beeldbellen maar bij voorkeur in een face 2 face contact.