Online behandeling

Voor sommige mensen is de afstand tot mijn praktijk een probleem. Internet biedt tegenwoordig goede mogelijkheden om contact te onderhouden tussen cliënt en hulpverlener. Dat kan via e-consulten of via het online behandelprogramma ‘Strijdlust’.

E-consulten en arrangementen

Soms kan het goed werken als het behandelcontact plaatsvindt via zogenaamde e-consulten. Dat zijn contacten die verlopen via online berichten die wij naar elkaar sturen. Vaak werkt dit prima bij relatief eenvoudige hulpvragen. In een aantal heen-en-weer berichten worden deze hulpvragen dan behandeld. Ook worden deze online consulten nog wel eens gedaan wanneer een face to face behandeling is afgerond of zich in het laatste stadium bevindt. Een e-consult is verkrijgbaar in de vorm van zogenaamde ‘bundels’ waarbij een korting is verwerkt naarmate het aantal vooraf afgesproken e-consulten toeneemt.

Ook kun je zogenaamde ‘arrangementen’ aanschaffen. Dat is een combinatie van e-consulten en face to face gesprekken.

Online behandelprogramma 'Strijdlust'

Het boek ‘Strijdlust’ is ook geheel online beschikbaar. Zeker voor mensen die moeite hebben met lezen kan dit een uitkomst zijn. Het grootste gedeelte van wat er in het boek staat wordt door middel van korte video opnames aan je getoond. In deze online omgeving kun je direct alle opdrachten digitaal verwerken. Tijdens de face to face behandeling maak ik ook vaak gebruik van de mogelijkheden die dit online programma biedt.

In dit online programma worden Bijbelse principes én inzichten vanuit de psychologie in een aantal stappen uitgewerkt. Deze stappen zijn afgeleid van de 12-stappen methode die wereldwijd wordt gebruikt binnen de verslavingszorg. Deze methode is bewezen effectief bij het overwinnen van verslavingen.

Een ander voordeel van dit online programma is dat het de mogelijkheid geeft om samen met een zogenaamde accountability partner door de onderwerpen uit dit programma heen te gaan. De accountability partner is dan je persoonlijke mentor met wie je regelmatig contact hebt, liefst wekelijks. Bij je mentor kun jij je hart luchten en je moeiten en successen delen. Wanneer jij je account aanmaakt kun je het emailadres van jouw mentor invoeren. Elke keer als jij een les afrondt met de bijbehorende vragen, zal je mentor automatisch een mail krijgen met in de bijlage de vragen en jouw antwoorden. Deze kun je dan op een later moment samen bespreken.