De praktijk

DE PRAKTIJK

Mijn praktijk is tijdens kantooruren open op maandag en vrijdag. Ik werk namelijk ook nog een aantal dagen bij De Hoop GGZ. 

AANMELDEN

Je kunt je hier aanmelden. Als ik je aanmeldformulier heb ontvangen neem ik telefonisch contact met je op om te overleggen of we een eerste gesprek kunnen plannen. In het eerste gesprek gaan we kijken of jouw hulpvraag voldoende aansluit bij de mogelijkheden die ik heb. Dat voorkomt teleurstellingen! Ook kan je in dit gesprek gelijk ervaren of er een ‘klik’ is tussen jou en mij. Ik weet dat dit erg belangrijk is, omdat je best wel kwetsbare onderwerpen gaat bespreken. Ik wil graag dat jij je veilig en vertrouwt voelt in het contact met mij.

TARIEVEN

Vanaf 1 augustus 2019 zal ik niet langer meer vanuit huis praktijk houden, maar is mijn praktijk ondergebracht in het Medisch Centrum Zuidhoven in Dordrecht. Vanaf deze datum zullen voor alle nieuwe clienten de volgende gesprekstarieven van toepassing zijn:

 • Netto maandsalaris: €0 tot €2250: €60,- per uur
 • Netto maandsalaris: €2251 tot €3250: €75,- per uur
 • Netto maandsalaris: €3251 en hoger: €90,- per uur

Dit lijkt wellicht veel geld, maar dan is het goed met het volgende rekening te houden: voor verzekerde zorg geldt namelijk dat je eigen risico aangesproken wordt. Afhankelijk van jouw polis ligt dit tussen €385,- en €850. Voor zo’n bedrag kun je dus heel veel gesprekken via mijn praktijk voeren!

Via de Ideal betaalmodule kun je de gespreksbijdrage eenvoudig overmaken.

CLIËNT TEVREDENHEID

Cliënt vullen na hun behandeling een tevredenheidsformulier in: de CQi. Deze wordt landelijk gebruikt om vergelijkend onderzoek te kunnen doen over cliënt tevredenheid. De belangrijkste uitslagen worden hieronder getoond.

Is de behandeling naar jouw mening de juiste aanpak voor je problemen geweest?
Is de behandeling naar je wens uitgevoerd?
Welk cijfer geef je aan deze hulpverlening?
Hoe waarschijnlijk is het dat je de hulpverlening van Praktijk Strijdlust zult aanbevelen aan vrienden en familie?

ADRESGEGEVENS

Praktijk Strijdlust

Kinkelenburg 80
3328 AH Dordrecht

KvK 64576949
BTW 34353435343
Bank: NL51 KNAB 0254 9034 44

AANVULLEND AANBOD

ARRANGEMENTEN

Een arrangement is een combinatie van e-consulten en individuele gesprekken en andere ondersteunende hulpmiddelen.

Een arrangement kun je altijd uitbreiden door er bijvoorbeeld een e-consult bundel bij aan te schaffen.

E-CONSULTEN

Een e-consult is een online begeleidingscontact waar relatief eenvoudige hulpvragen in een aantal heen-en-weer berichten worden behandeld.

Een e-consult is verkrijgbaar in de vorm van zogenaamde ‘bundels’.

WERKWIJZE

THERAPIE

De therapie zal zich richten op de volgende onderwerpen:

 • Verslavingspatronen begrijpen en het verslavingsgedrag doorbreken
 • Terugvalpreventie technieken leren en maatregelen treffen om de weerbaarheid te vergroten
 • Versterken van eigenwaarde en zelfbeeld
 • Relationeel herstel bevorderen
 • Gezonde leefstijl ontwikkelen
 • Bouwen aan een gezond geestelijk leven
 • Groeien in zelfinzicht

METHODIEK

De volgende methodische interventies en technieken worden ingezet:

 • Cognitieve gedragstherapie
 • Psycho educatie
 • Motiverende gespreksvoering
 • Systeem / relatie therapie
 • Thuiswerkopdrachten
 • Accountability
 • Online ondersteuning

De werkwijze is deels beschreven in mijn boek ‘Strijdlust, als lust een strijd is’. 

Klik HIER om een stuk van de inhoud van het boek in te zien. Je krijgt dan een aardige indruk hoe er gewerkt gaat worden.

KWALITEITSBORGING

Praktijk Strijdlust is aangesloten bij de BPSW, de beroepsvereniging van professionals in sociaal werk. Dit is een vereniging die gericht is op kwaliteitsbewaking en beroepsontwikkeling.

Praktijk Strijdlust, bij monde van Harko IJkema, is ingeschreven in het beroepsregister voor GGZ agogen bij het registerplein onder registratienummer: 461029744. Met een registratie bij Registerplein laten professionals aan cliënten, werkgevers en opdrachtgevers zien dat ze expert zijn in hun vak en dat ze blijven bijleren. Zo waarborgt Registerplein de kwaliteit van hun vaardigheden. Registerplein toetst onafhankelijk en volgens breed gedragen criteria of geregistreerde professionals zich aantoonbaar scholen, competenties onderhouden en continu bijblijven op hun vakgebied.

Praktijk Strijdlust hecht er veel waarde aan om jouw privacy te beschermen. Wij houden ons dan ook aan de nieuwe Europese privacy wetgeving (AVG) en hebben de regels hiervan vastgelegd in het privacyreglement die je HIER kunt lezen.
Tevens is voor de verwerking van persoonsgegevens een verwerkingsovereenkomst met een gecertificeerde externe partij afgesloten. Informatie over deze verwerkingsovereenkomst kun je HIER inzien.

Ondanks dat de hulpverlener er alles aan gelegen is om de geboden hulp naar tevredenheid uit te voeren, kan het gebeuren dat je als hulpvrager een klacht hebt over de behandeling of de behandelaar. Uiteraard hopen we dat we daar in een gesprek samen uit kunnen komen. Maar mocht dit niet lukken, dan kan je een klacht indienen via de procedures van de beroepsvereniging BSPW. Daar zijn wel regels en voorwaarden aan verbonden. Deze kun je HIER lezen.